Ny single i salg nå

Kjøp i iTunes!

Kalvik2013Singel
DENNE DAGEN

Til denne sangen skrev jeg melodien først. Det gjorde jeg ei natt like under ekvator i mars i år.

Den er egentlig et bestillingsverk fra Jørn Dalschow i Daworks records. Jørn ringte meg å lurte på om jeg ikke kunne skrive en ny sommersang. Jeg ble egentlig litt satt ut, fordi jeg følte på det tidspunktet at jeg ikke hadde noen verdens ting å komme med, pluss at tiden var knapp med hensyn til innspilling fordi våren og sommeren nærmet seg med stormskritt.

Høflig som jeg er, så svarte jeg at jeg skulle prøve på det, men innerst inne hadde jeg null tro på det sjøl, fordi jeg følte meg fullstendig tom for idéer. Jeg trodde faktisk at mine dager som låtskriver var talte.

Jeg hadde leid meg inn igjen i en leilighet med utsikt over havet som jeg ikke hadde bodd i på mange år, men hvor jeg hadde følt meg veldig all right perioden jeg leide der. Nå satt jeg plutsellig på den samme balkongen hvor jeg hadde skrevet – Svalestup- og melodien til, -Å være barn en sommedag-. Det føltes helt riktiktig for meg.

Jeg gikk inn på nettet og fant fram teksten til: -In the summertime- med Mungo Jerry som etter min mening er den beste sommersangen noen sinde er skrevet. På noen minutter skrev jeg om hele teksten til det ugjennkjennelige (på engelsk) stemte gitaren om i D Tuning og begynnte å mprovisere på en ny melodi. Melodien i verset gikk kjempelett å skrive og refrenget ga seg sjøl som den mest selvfølgelige ting i verden. På engelsk ble det:

«Rolling on down this rocky road, Just roll on down again.

Roll on down this rocky road, just roll on down my friend.»

Da jeg kom hjem til Norge så følte jeg for første gang på mange år at jeg bar på en tekst.

Det var helt merkelig, men den presset faktisk på rent psykisk. Til slutt så ga jeg etter for presset og satte meg ned ei natt i Storgata i studioet mitt og begynte å skrive. Hele teksten raste ut på under en time. I det andre verset så synger jeg:

«Sommeren har en sang i seg, en sang som aldri svarer nei».

I det orginale første utkastet så står det;

«Jeg har en sang i meg, en sang som aldri svarer nei.»

Og jeg som trodde at jeg var helt uttørka som låtskriver… Men den gang ei, og takk og pris for det!

Kanskje kommer det om tid og stunder en nyskrevet CD igjen fra «gamle Finn»….?!

You never know!

Hilsen

Finn Kalvik

Share